Priemyselné podlahy v potravinárskej výrobe
V súvislosti s priemyselnými podlahami si mnohí predstavia podlahy vo veľkých výrobných halách automobilovej výroby, obchodných centrách či logistických parkoch. Špeciálne povrchy podláh sú však často žiadané aj v menších prevádzkach zameraných na potravinársku výrobu, ako sú mliekarne, priestory na výrobu vína, mäsokombináty, výrobne destilátov a piva či priestory hotelových kuchýň.
Poznáte výhody Klubu ASB? Stačí bezplatná registrácia a získate sektorové analýzy slovenského stavebníctva s rebríčkami firiem ⟶ |
- vysoká odolnosť proti teplotám od –40 °C do +130 °C;
- vysoká mechanická odolnosť;
- ľahká údržba;
- rýchla aplikácia;
- dlhá životnosť.
Keďže spoločnosť Proreco pracuje výlučne so špičkovou stavebnou chémiou, pre zákazníkov dokáže zabezpečiť oveľa viac:
- vysokú chemickú odolnosť;
- podlahy vyhovujúce hygienickým normám EÚ;
- bezškárový povrch;
- protišmykový povrch (podľa DIN 51130);
- bezprašnosť.
Výhodou používaných materiálov je aj rýchla aplikácia. Niektoré podlahové systémy možno totiž aplikovať po zrealizovaní novej betónovej plochy už po siedmich dňoch, čo výrazne skracuje výrobnú odstávku týchto priestorov. Špeciálne rýchlo tuhnúce systémy zároveň umožňujú realizovať rekonštrukcie v priebehu víkendu s tým, že podlahy sú od pondelka rána plne zaťažiteľné. Táto technológia je veľmi žiadaná, pretože v prípade potravinárov je takmer nemožné nájsť v priebehu roka voľný pracovný deň a každá odstávka znamená finančnú stratu.
Zdroj: Proreco
–>–>