Technické zariadenia budov

Partneri sekcie:

Konferencia je určená odborníkom na vykurovanie a energetiku, projektantom, prevádzkovateľom, investorom, zástupcom bytových družstiev a podnikov, spoločenstvám vlastníkov bytov, predstaviteľov štátnej správy, vedy a výskumu. Pozrite sa, na čo sa tento rok zameria bohatý program, a prijmite pozvanie organizátorov.

Slovensko patrí do prémiovej tretiny európskych štátov s najnižšími emisiami CO2 v energetike, no zároveň máme tretie najviac znečistené ovzdušie tuhými znečisťujúcimi látkami (mikroskopickým prachom) v celej únii. Inými slovami, zatiaľ čo Slovensko je z hľadiska globálnej zodpovednosti v boji proti klimatickej zmene relatívne zodpovedným štátom, jeho vlastní obyvatelia sú vystavovaní škodlivému smogu, ktorý spôsobuje respiračné choroby a vysokú úmrtnosť.

Vďaka lokálnej rekuperačnej jednotke Prana si doma vytvoríte zdravú mikroklímu. Prana odsáva znečistený a vlhký vzduch z miestnosti a privádza čistý. Je to ako by ste mali stále otvorené okno, len bez hluku, prachu a straty tepla.

Nájsť vhodné riešenie pre vykurovanie kancelárskych a administratívnych priestorov, či výrobných hál je, na prvý pohľad, náročný proces. Nestačí sledovať len obstarávacie náklady, treba myslieť aj na prevádzkové náklady a tiež dostupnosť náhradných dielov, či autorizovaných technikov v prípade poruchy. Ak vyberiete správe riešenie, investícia sa vráti relatívne rýchlo.

Snom mnohých rodín na Slovensku je moderný nízkoenergetický dom. Pri výbere technológií preferujú tie, ktoré sú nízkonákladové, fungujú samy a využívajú obnoviteľné zdroje energie. Teplo rodinného krbu má byť získané ekologicky. Dôležité pri ich výbere je aj jednoduché ovládanie a odborný servis.

Zvýšené hygienické požiadavky na vetranie a vzduchotechniku nie sú nezvyčajné. Najmä vo farmácii, potravinárstve, medicíne, leteckom a polovodičovom priemysle sa vyžadujú vzduchotechnické jednotky s vylepšenými hygienickými charakteristikami. Skrátka všade tam, kde častice nesené vzduchom môžu mať vážne dôsledky, alebo môžu ovplyvniť kvalitu produktov, ktoré majú byť spracovávané.